//Furtul din bagajul de cala? Cum previi acest lucru

Furtul din bagajul de cala? Cum previi acest lucru

Furtul din bagajul de cala este o problema care a devenit comuna tuturor aeroporturilor din lume.

Bagajul de cala pentru avion a fost si este o problema importanta atunci cand calatorim cu orice companie aviatica. Ce ai voie sa pui in bagaj? Ce nu ai voie? Cate kg poate sa aiba bagajul de cala? Dar bagajul de mana, ce dimensiuni? Raspunsurile la aceste intrebari difera de la companie la companie, dar doar in foarte mica masura. Ceea ce este comun, insa, tuturor aeroporturilor din lume, este faptul ca pasagerii sunt sfatuiti sa nu-si lase in bagajul de cala bani, bijuterii, metale pretioase, laptop, obiecte electronice personale, documente importante, acte, pasapoarte sau alte documente de identitate. De ce?

Furtul din bagajul de cala

O cautare pe Google despre furtul  din bagajul de cala, si din ce in ce mai des si din cel de mana, si denumirea unei tari sau a unui aeroport gaseste aproape intotdeauna rezultate numeroase, furtul fiind o chestie generalizata.

Cine sunt faptasii si cum se fac hotiile, a explicat chiar seful Politiei Transporturi Aeriene, subcomisarul Valeriu Surduleac. “Furturile se comit pe distanta dintre cala avionului si locul de depozitare a bagajelor, iar autori sunt incarcatorii-descarcatorii de bagaje”, a precizat acesta (http://www.evz.ro/furtul-din-bagaje-noua-teapa-pe-aeroport-982016.html). Iar circumstantele le sunt extrem de favorabile hotilor. Bagajele sunt la indemana angajatilor din subsolurile aeroporturilor, departe de ochii altor oameni.

Asadar, cade in sarcina noastra sa ne protejam.

Ce putem face:

  • Putem incuia bagajul cu un lacat la fermoar. Dar, fermoarele se deschid cu ajutorul unui pix si se inchid fara a lasa urme. Vezi aici:
  • Putem infolia bagajul. Este adevarat ca folia, asa cum a fost aplicata odata, poate fi aplicata si a doua oara, dupa ce a fost deschis bagajul. Totusi, bagajul este mai greu de desfacut, iar furtul din bagajul de cala este mai putin probabil, pentru ca este nevoie de mai multe operatiuni si totusi timpul hotilor este limitat.

SAU FOLOSITI sigiliul de bagaje TRAVELSEAL si nu mai aveti nevoie de nici una dintre precautiile de mai sus!

Travel Seal2019-04-09T15:33:49+00:00