//Bagaje pierdute, deteriorate sau intarziate

Bagaje pierdute, deteriorate sau intarziate

Bagaje pierdute, intarziate sau furtul din bagaje sunt motive extrem de puternice pentru a strica concediul, vacanta sau calatoria oricui.
De aceea, iata mai jos cateva reguli generale care se aplica in Uniunea Europeana referitor la aceste situatii. Plus cateva sfaturi utile despre ce trebuie sa faceti pentru a le preveni. Sau, in cazul in care s-au intamplat deja, pentru a incerca sa le remediati.

Bagaje pierdute

Daca bagajele predate la check-in sunt bagaje pierdute, deteriorate sau intarziate, raspunderea ii revine companiei aeriene. In acest caz aveti dreptul la o despagubire de pana la aproximativ 1220 EUR. Cu toate acestea, in cazul in care daunele au fost cauzate de un defect al bagajului, nu aveti dreptul la despagubiri. (vedeti aici cum va poate ajuta TravelSeal)

Bagaje de mana

Daca bagajul de mana este deteriorat, raspunderea ii revine companiei aeriene doar daca deteriorarea s-a produs din vina sa.

Asigurari de calatorie

Daca aveti in bagaje articole scumpe, puteti, in schimbul unui comision, sa solicitati o despagubire mai mare (peste 1220 EUR). In acest scop, va trebui sa va adresati companiei aeriene pentru a face o declaratie cu privire la continutul bagajelor, cel tarziu la check-in. Totusi, pentru a avea o acoperire suficienta, va recomandam sa incheiati o asigurare de calatorie.

Depunerea unei plangeri

Daca doriti sa inaintati o plangere cu privire la pierderea sau deteriorarea bagajelor, trebuie sa va adresati in scris companiei aeriene in termen de 7 zile. Sau in termen de 21 de zile de la primirea bagajelor, daca acestea au sosit cu intarziere. Nu exista un formular standard la nivelul UE.

Folositi TravelSeal

TravelSeal reprezinta cel mai simplu mod de a va proteja bagajele in absenta dumneavoastra. Sigiliul poate fi deschis doar o singura data si nu poate fi inchis la loc. Este inscriptionat cu un numar unic de identificare, astfel incat nu poate fi schimbat fara ca dumneavoastra sa observati. Astfel, aveti posibilitatea sa verificati bagajul si sa faceti reclamatie pe loc in cazul in care va lipsesc bunuri. Iar sansele de a va recupera eventualele obiecte sustrase sau de a obtine despagubiri vor fi maxime.
Va veti recunoaste mai usor bagajul dumneavoastra atunci cand acesta este securizat cu sigiliul pentru bagaje TravelSeal.

By TravelSeal|2017-02-14T08:02:16+00:00noiembrie 11th, 2016|Blog|Comentariile sunt închise pentru Bagaje pierdute, deteriorate sau intarziate

About the Author: TravelSeal