//Curiozitati despre zborul cu avionul

Curiozitati despre zborul cu avionul

20% dintre femei si 12% dintre barbati au recunoscut ca au aviophobie (frica de zborul cu avionul).

Intrebati cum se relaxeaza in timpul zborului barbatii au spus ca alcoolul ii ajuta, pe cand femeile recurg la sedative, meditatie sau medicamente antistres.

Zborul cu avionul este a doua cea mai sigură forma de a calatori din lume. Prima este liftul, dar asa nu putem ajunge prea departe!

Umiditatea in timpul zborului coboara sub 20% (intr-o casa obisnuita, de exemplu, umiditatea este de 30%). De aceea corpul va avea de suferit daca nu este hidratat. Cu apa. Cofeina si bauturile alcoolice nu fac decat sa il deshidrateze si mai tare.

Cand zburati cu avionul la inaltime foarte mare, combinatia de umiditate scazuta si presiune joasa reduce sensibiltatea papilelor gustative cu aproape 30%. La asta se adauga si faptul ca simtul mirosului scade de asemenea semnificativ. De aceea mancarea servita in avion nu pare foarte gustoasa. De exemplu, sucul de rosii din avion pare intotdeauna foarte dulce.

Despre piloti

Aerul pe care il respiram in avion este de fapt aer comprimat de la motor. O mare parte (25-50%) ajunge in cabina pilotului, iar restul este pentru pasageri. Aerul iese din avion printr-o gaura mica din spatele fuselajului.

Pilotul are o autoritate aproape nelimitata cand usile aeronavei sunt inchise. Poate sa aresteze persoane, sa dea amenzi si chiar sa accepte testamentul unui pasager pe moarte.

Cei doi piloti primesc mese diferite in timpul zborului, si nu le pot imparti. Acest lucru se face ca, in caz de toxiinfectie alimentara, doar unul sa fie afectat.

Asa numitele „cutii negre” care inregistreaza tot ce face avionul sunt de fapt portocalii.

Aproximativ 200.000 de zboruri au loc in fiecare zi pe tot globul.

Furtul din bagaje a devenit o practica foarte des intalnita pe aeroporturile din intreaga lume. Iar companiile aeriene va despagubesc in limita a 1.500 de euro, numai daca descoperiti furtul in aeroport. Altfel treceti bunurile la obiecte pierdute.

Si aici intervin sigiliile de bagaje! Fiecare sigiliu pentru bagaje TRAVELSEAL este inscriptionat cu un numar unic de identificare, astfel incat nu poate fi schimbat fara ca dumneavoastra sa observati pe loc acest lucru.

By Travel Seal|2017-02-16T19:15:17+00:00februarie 12th, 2017|Blog|2 Comments

About the Author: Travel Seal

2 Comments

  1. corina martie 31, 2017 at 12:46 pm

    si ce ii impiedica pe hoti sa imi deschida fermoarul cu pixul,cand folosesc sigiliul travelseal?ca e lacat sau sigiliu,fermoarul se deschide oricum.ambele metode blocheaza doar cheita.

  2. TravelSeal aprilie 4, 2017 at 6:37 am

    Sigiliul pentru bagaje TravelSeal nu ii impiedica sa deschida bagajul cu un pix, dar nu mai poate fi inchis la loc (ca in cazul lacatului) fara a rupe sigiliul, cheitele fiind blocate de maner sau de alt punct fix al vallizei.

Comments are closed.