//Topuri – cele mai vizitate tari din lume

Topuri – cele mai vizitate tari din lume

Topuri cu cele mai vizitate tari sau orase, se fac in din ce in ce mai des de diverse publicatii de specialitate. Cele mai recente studii arata ca turismul de masa este in continua crestere in ultimii ani. Pentru ca este din ce in ce mai usor si mai ieftin sa calatoresti aproape oriunde in lume si sunt din ce in ce mai multi cei care aleg sa si faca lucrul acesta.

Folosind datele furnizate de Banca Mondiala, aferente anului 2015 (ultimul an pentru care majoritatea tarilor au furnizat date statistice), “The Independent” a facut un top al acelor mai vizitate tari, in functie de numarul de turisti care le trec granita. Conform criteriului utilizat de Banca Mondiala, o destinatie turistica primeste punctaj ori de cate ori un turist ramane si peste noapte, nu doar tranziteaza locatia.

Cea mai vizitata tara – Franta

Astfel, conform acestui criteriu, pe primul loc se afla Franta, cu 84.452.000 de turisti, pe locul doi se claseaza Statele Unite ale Americii, cu 77.510.000 de turisti si pe locul al treilea China, cu 56.886.000 de vizitatori anual.

Un alt top, al publicatiei specializate 538, a fost realizat folosind alt criteriu: cel al numarului zilnic de vizitatori al unei tari, raportat la populatia tarii respective. Iar aici tarile sunt diferentiate in functie de cat de primitoare, accesibile si atractive sunt pentru vizitatori.

Vaticanul -in alt top

In acest top, Vaticanul se afla pe primul loc, dar cu mentiunea ca aici statisticile au un regim special.
Pentru ca, in aceasta tara cu doar 800 de locuitori nu poti ramane peste noapte decat cu invitatie
speciala de la Papa, si oricum aici nu exista hoteluri. De aceea in calcule au fost lucate in calcul vizitele
cu o medie de cel putin patru ore. Pe locurile imediat urmatoare conform acestui top se situeaza
Andorra, Palau, Bahrain si Bahamas.

Dar, in orice destinatie hotarati sa va petreceti vacanta, un city-break, luna de miere, sau pur si simplu
vreti sa explorati un taram exotic, nu uitati ca siguranta bagajelor dumneavoastra este estentiala. Iar noi
v-o garantam daca folositi sigiliile de bagaje TravelSeal.

By Travel Seal|2017-09-23T13:35:04+00:00septembrie 22nd, 2017|Blog|Comentariile sunt închise pentru Topuri – cele mai vizitate tari din lume

About the Author: Travel Seal