//Cum trecem de controlul de securitate

Cum trecem de controlul de securitate

Trebuie sa stim ca masurile care se aplica in toate aeroporturile, inclusiv controlul de securitate, au fost concepute pentru siguranta pasagerilor, a echipajelor si aeronavelor si sunt reglementate la nivel european.

Toate persoanele care urmeaza sa calatoreasca, precum si bagajele acestora, se supun controlului de securitate inainte de imbarcare. Scopul acestui control este de a se preveni introducerea la bordul aeronavelor a armelor, explozibililor sau a altor dipozitive, precum si a obiectelor periculoase care pot fi folosite pentru comiterea unor acte violente.

In situatia in care trecerea prin cadrul portii detectoare de metale va este contraindicata medical, informati operatorul de securitate. Aacesta va poate oferi varianta efectuarii controlului prin aplicarea altor metode, care pot fi folosite independent sau in combinatie: control manual şi/sau detector de urme de substante explozive.

Multe (viitoare) mamici se intreaba daca este periculos pentru fat sa treci prin aparatele de securitate de la aeroport. Aparatele de securitate din aeroporturi au rolul de a detecta obiecte metalice si folosesc campuri electro-magnetice de frecventa scazuta.

Aceste aparate sunt considerate sigure pentru toata lumea, inclusiv pentru femeile gravide. Detectorul de metal foloseste frecvente scazute care sunt generate si de aproape orice lucru care produce sau foloseste electricitate (de exemplu, aparatele electrocasnice). Daca totusi va simtiti incomod atunci cand treceti prin aparatul de securitate, puteti intotdeauna sa cereti o verificare fizica prin “pipait”.

Cateva reguli importante

Nu securizati bagajul de mana inainte de controlul de securitate. Efectuarea controlului de securitate poate presupune si deschiderea acestuia.
Va recomandam sa nu transportati pachete sau articole primite de la alte persoane.
Nu ambalati cadourile transportate in bagajul de mana. In cadrul controlului de securitate, in situatia necesitatii unei clarificari, este posibil sa va fie solicitata deschiderea acestora.

Pe tot timpul tranzitarii aeroportului, va recomandam sa pastraţi permanent bagajele asupra dumneavoastra si, daca este posibil, securizati-le cu un sigiliu de bagaje. Nu le lasaţi nesupravegheate sau in grija altor persoane!

Daca bagajele dumneavoastra sunt securizate cu TravelSeal, atunci veti avea certitudinea ca sunt intacte atata timp cat sigiliul este intact.

 

 

By Travel Seal|2017-10-24T11:42:28+00:00octombrie 23rd, 2017|Blog|Comentariile sunt închise pentru Cum trecem de controlul de securitate

About the Author: Travel Seal