//Cum se fura din bagajul de mana!

Cum se fura din bagajul de mana!

Furtul la bordul avioanelor este o problema la nivel mondial de multi ani. Numai ca, bagajul de mana nefiind supus unor asigurari de calatorie, statisticile cu incidenta furturilor din aceasta categorie apar mult mai rar.

Motivul? Cazurile de furt din bagajul de mana devin publice numai atunci cand este facuta o arestare rasunatoare. Sau nu se ajunge la o intelegere cu compania aeriana. In fiecare an, 14.000 de calatori reclama obiecte furate din bagajul de cabina. Iar acestea sunt doar cazurile de furturi raportate.
.

De ce? Pentru ca persoanele care fura din gentile de calatorie ale pasagerilor sunt atat angajatii companiilor aeriene (de obicei, insotitori de zbor). Si nu doar ei, ci si calatori, colegi de zbor ai victimei.
Bagajul de mana este o tinta profitabila pentru hotii de bagaje. De ce? Pentru ca acesta contine aproape sigur aparatura electronica, bijuterii sau portofele care nu au fost plasate in bagajul de cala.

Cine sunt hotii ….

Cazul celui mai mare furt din bagajul de mana al unui pasager a fost cel dezvaluit de CNN in mai 2016. Atunci, unui om de afaceri turc i-au fost furati 260.000 de dolari (in bani si bijuterii) din servieta plasata in compartimentul de bagaje de deasupra capului in timpul zborului.
In ianuarie 2016, un pasager a fost prins in timp ce fura 5.000 de dolari (in obiecte de valoare) din geanta unui pasager danez, aflata in compartimentul de bagaje, pe un zbor al companiei Turkish Airlines.
NBC TV a semnalat la inceputul anului 2017 o crestere a furturilor din bagajele de cabina in timpul zborurilor si a ilustrat cu interviul unei femei care a prins o insotitoare de zbor care ii scotocea prin ruscac in timpul curse Los Angeles-Paris.

…..si cum procedeaza

Chiar si fiul actritei Sybil Shepard a fost arestat pentru furtul unei camere video si a altor obiecte de valoare din bagajele unor pasageri care ii erau colegi de zbor. Si acestea nu sunt decat cateva exemple.
Multe dintre aceste furturi au avut loc de ani de zile.

Intorcandu-ne in 2010, un insotitor de zbor Air France a fost arestat pentru furtul de numerar si alte obiecte de valoare de la pasagerii de la clasa business in timp ce acestia dormeau pe zborurile long-courier intre Franta si Asia. După arestare, politia a declarat ca hotul a mai recunoscut alte 26 de furturi separate, dar crede ca acesta a mai comis inca alte cateva zeci cel putin.

Cum sa va protejati bagajul

Iata cateva reguli esentiale pentru a va proteja bagajul de cabina de hoti:

1. Marcati-va bagajul cu un semn distinctiv. Sigiliile de bagaje vin cu optiunea de a alege mai multe culori (http://sigiliibagaje.ro/product/sigiliu/), fapt ce va face ca geanta dumneavoastra sa se diferentieze de a celorlalti si sunt inseriate fiecare cu numar unic de identificare. O eticheta pentru bagaje cu logo TravelSeal pe o fata si zona pentru completarea datelor personale de contact pe verso.

2. Asezati-va bagajul in compartimentul pentru bagaje cu susul in jos (in asa fel incat buzunarele exterioare sa se afle sub bagaj) si cu fermoarul spre partea din spate a compartimentului. In asa fel, incat, fermoarul sa nu fie accesibil. Asta in cazul in care acesta nu este sigurat cu un sigiliu TravelSeal, caz in care nu trebuie sa va faceti griji (cum functioneaza vedeti aici: http://sigiliibagaje.ro/galerie/)

3. Asigurati-va chiar si poseta sau borseta. Asa incat aceasta sa nu poata fi accesata in timp ce dormiti sau mergeti la toaleta. Este adevarat ca sigiliul de bagaje poate fi deschis doar o data si nu mai poate fi inchis la loc (caracteristica ce il face de neinlocuit atunci cand este vorba despre bagajul de cala, pentru ca este inscriptionat si cu un numar unic de identificare, astfel incat nu poate fi schimbat fara ca dumneavoastra sa observati ). Dar tinand cont de faptul ca fiecare set contine 5 sigilii, pretul sigurantei bunurilor dvs devine mai mic decat o doza de apa plata cumparata din aeroport 🙂

4. Asigurati-va ca atunci cand treceti de controlul de securitate, trece si bagajul dvs de mana prin scanerul cu raze-X. In asa fel nu-l veti pierde din ochi mai mult de cateva secunde. Pont: Cele mai multe sustrageri de bunuri au fost semnalate in timp ce bagajul de mana este nesupravegheat pe banda de la controlul de securitate!

5. Odata urcat in avion asigurati-va ca v-ati depozitat bagajul de cabina intr-un compartiment pe care il puteti vedea in orice moment.

6. Puneti portofelul sau banii cat mai adanc in interiorul bagajului, in nici un caz intr-un buzunar exterior.

Concluzia?

Anything You Really Care About, Wear It, cu alte cuvinte, “Daca tii la un lucru, poarta-l la tine”.

By Travel Seal|2018-08-14T16:11:33+00:00ianuarie 22nd, 2018|Blog|Comentariile sunt închise pentru Cum se fura din bagajul de mana!

About the Author: Travel Seal