//Furtul din bagajul de cala!

Furtul din bagajul de cala!

Politia romana recomanda ca in timpul calatoriei cu avionul sa nu lasam obiecte de valoare in bagajul de cala. Acelasi avertisment il dau si toate companiile aeriene. Motivul? Furtul din bagajul de cala este o realitate care momentan nu poate fi stopata.

Dar cine stabileste pentru dumneavoastra care sunt obiectele de valoare? Daca plecati la ski in Austria si la hotel observati ca va lipsesc claparii, acestia intra in categoria obiectelor de valoare? Aveati loc pentru ei in bagajul de cabina? Sau daca ajungeti intr-o vacanta exotica fara costumul de baie, mergeti la plaja in blugi? Fiecare obiect pe care il luam cu noi intr-o calatorie este de valoare si necesar, pentru ca altfel, l-am fi lasat acasa!

Reclamatie – cand si in ce conditii?

In cazul in care ati experimentat pe propria piele furtul din bagajul de cala, v-au au fost sustrase bunuri si observati lipsa acestora dupa ce ati parasit zona in care au fost depozitate/ manipulate, de exemplu acasa sau la hotel, sansele sa faceti o reclamatie care sa fie luata in considerare sau sa obtineti despagubiri sunt egale cu zero. Pentru a recupera bunurile furate sau pentru a obtine despagubiri, trebuie facuta o sesizare pe loc. Chiar inainte de a lua geanta/ trolerul de pe banda de recuperare a bagajelor din aeroport. Dar cum stiti inainte de a-l ridica de pe banda ca s-a umblat in bagaj? Hotii s-au specializat si desfac bagajele fara a deschide lacatul sau incuietoarea, prin simpla fortare a fermoarului (https://www.youtube.com/watch?v=7z607r7WgMM). Chiar si bagajele infoliate se pot deschide si inchide la loc fara a lasa urme vizibile.

Garantia sigurantei si sansele de recuperare

Sistemul pentru securizarea bagajelor TravelSeal ofera solutia la problemele legate de furtul din bagajul de cala. Consta intr-un sigiliu care blocheaza cheitele fermoarului de maner sau de alt punct fix al valizei, facand imposibila deschiderea bagajului fara a rupe sigiliul. Este inscriptionat cu un numar unic de identificare, nu poate fi deschis si inchis la loc. Daca observati lipsa sigiliului TravelSeal de pe valiza, faceti sesizare pe loc autoritatilor responsabile cu securitatea din aeroport si verificati bagajul impreuna cu acestia. Astfel, sesizarea dumneavoastra va fi luata in considerare si sansele de a obtine despagubiri sau de a va recupera eventualele bunuri lipsa cresc considerabil.
Calatorii placute in siguranta!

By Travel Seal|2019-01-07T15:09:16+00:00februarie 22nd, 2018|Blog|Comentariile sunt închise pentru Furtul din bagajul de cala!

About the Author: Travel Seal