//44% dintre bagajele europenilor – intarziate, pierdute sau deteriorate

44% dintre bagajele europenilor – intarziate, pierdute sau deteriorate

Un studiu realizat de Air Help  la nivelul Uniunii Europene arata ca mai mult de 73% dintre pasagerii europeni nu aplica pentru compensatii pentru bagaj. Fie ca acestea sunt legate de pierderea, intarzierea sau deteriorarea acestuia si acest lucru se intampla din cauza companiilor aeriene.

La nivelul european, bagajele a 44% dintre pasageri au fost intarziate, pierdute sau deteriorate.
Potrivit conventiei de la Montreal (semnata si de Romania), in cazul in care compania aeriana este vinovata de pierderea, intarzierea sau deteriorarea bagajului, pasagerul este indreptatit sa ceara compensatii pentru bagaj care pot fi intre 1.525 si 3.500 de dolari.

Studiul arata ca cele trei motive principale pentru care pasagerii nu aplica sunt urmatoarele:

  • nu stiu ca au dreptul la compensatii (31%),
  • nu stiu ce drepturi au in relatia cu operatorii aerieni (26%)
  • si nu se deranjeaza sa completeze o astfel de cerere (24%).
Compensatii pentru bagaj, ce trebuie sa faceti

Pentru a putea obtine compensatii pentru bagaj, pasagerul trebuie sa reclame pierderea sau deteriorarea bagajului inainte de a pleca de la aeroport. Acest lucru este valabil si in cazul in care pasagerul constata ca i-au fost sustrase bunuri din bagajul de cala.

De aceea este util sa folositi de fiecare data, pentru fiecare bagaj, un sigiliu Travel Seal. Doar asa va veti maximiza sansele de a obtine despagubiri. Vedeti aici cum trebuie sa procedati,

Cat este despagubirea

Daca exista un bagaj ale carui bunuri depasesc 1.131 de SDR („moneda” stabilita prin conventie de catre FMI, 1 SDR = 0,85 euro), pasagerul trebuie sa notifice compania aeriana inainte de check in, pentru a putea obtine o compensatie mai mare. Dupa aceasta notificare, dovada o va reprezenta sigiliul de bagaje (pe care l-ati fotografiati pentru a retine numarul unic de identificare si imaginea ati atasat-o la notificare).
Travel Seal este un sistem pentru securizarea bagajelor si consta intr-un sigiliu care blocheaza cheitele fermoarului de maner sau de alt punct fix al valizei. Poate fi deschis doar o data si nu poate fi inchis la loc. Fiecare sigiliu pentru bagaje TRAVELSEAL este inscriptionat cu un numar unic de identificare, astfel incat nu poate fi schimbat fara ca dumneavoastra sa observati. Contine 5 sigilii pentru bagaje TRAVELSEAL si un card de identificare.

By Travel Seal|2018-10-02T19:18:10+00:00octombrie 2nd, 2018|Blog|Comentariile sunt închise pentru 44% dintre bagajele europenilor – intarziate, pierdute sau deteriorate

About the Author: Travel Seal