//Early booking sau last minute?

Early booking sau last minute?

Vacanta este un vis pe care il avem cu totii. Unii iubesc Parisul, altii viseaza la Antarctica, dar toti planuiesc cu infrigurare. Insa bugetul dedicat vacantei este, in foarte multe cazuri, o variabila extrem de importanta.

Cel mai important e sa decizi cum vrei sa structurezi vacanta, sa aloci bugetul. Si apoi te hotarasti daca iti place sa iti planifici pana in cel mai mic detaliu vacanta sau sa te bucuri de un concediu spontan. Cum iei insa decizia de rezervare a vacantei, pentru a prinde cel mai bun deal pentru tine? Sa fie early booking sau last minute?

Care este diferenta?

Last minute reprezinta oferta turistica de ultim moment lansata de catre agentii cu un discount generos in scopul completarii grupului de turisti. Are, in general, valabilitate si numar de locuri limitate. Prin oferta early booking, turistii beneficiaza de o reducere de cel mult 30% daca platesc integral pachetul turistic. Aceste oferte sunt valabile pe o perioada determinata, cu cel putin 6 luni inainte de data plecarii.

Early booking

Rezervarea timpurie inseamna ca poti beneficia de reduceri early booking, precum mese suplimentare, locuri gratuite pentru copii, nopti gratuite, oferte de upgrade camera si reduceri unice de calatorie. La early booking se plateste un avans minim, iar restul fie in rate, fie cu o anumita perioada de timp inainte de plecarea in vacanta, de obicei 3 saptamani. In plus, prin early booking se poate alege orice loc in avion si in autocar. Plus ca, a cauta in avans inseamna sa ai timp sa compari toate variantele de preturi pentru a te asigura ca obtii cea mai buna oferta. E important sa stii ca orice modificare a unei oferte early booking atrage recalcularea tarifului.
Cele mai mari reduceri au termene de rezervare in lunile de iarna si se prelungesc pana in aprilie sau mai.

Last minute

Oferta last minute tine mai mult de noroc si de disponibilitatea vanzatorului de a reduce pretul pachetului suficent de mult ca sa poata fi inclus la aceasta categorie. Oferta last minute poate presupune plecarea in vacanta chiar si de a doua zi. Astfel de oferte sunt vandute de agentii in fiecare sezon si promoveaza de cele mai multe ori destinatii exotice cum ar fi Grecia, Egipt sau Turcia. Acest tip de oferta nu iti ofera prea multe decizii, fiind configurata in functie de locurile ramase neocupate. Pe de alta parte, pot fi ofertele perfecte atunci cand vrei sa mergi intr-un concediu in scurt timp. Sau esti flexibil in ceea ce priveste datele de calatorie insa nu esti decis in legatura cu destinatia. Cei care vor sa mearga in concediu, trebuie sa stie ca este posibil ca aceste oferte sa nu fie disponibile intr-un sezon, sau oferta sa nu fie deloc avantajoasa. In timpul lunilor de iarna, poti gasi oferte last minute fantastice.  Si mai ales daca evitati sarbatorile si perioadele de vacante scolare.

Dar, in orice destinatie hotarati sa va petreceti vacanta, nu uitati ca siguranta bagajelor dumneavoastra este estentiala. Iar noi v-o garantam daca folositi sigiliile de bagaje  TRAVEL SEAL.

Avantaje si garantii

Daca aveti un zbor cu escala, cu atat mai mult aveti nevoie de un sigiliu pentru bagajele care vor fi manipulate in mai multe etape pe diferite aeroporturi.
Sigiliul TRAVELSEAL poate fi deschis doar o data si nu poate fi inchis la loc. Vedeti aici cum functioneaza si ce garantii va ofera nu doar in aeroport sau in cala avionului, ci si in camera de hotel. Fiecare sigiliu pentru bagaje TRAVELSEAL este in scriptionat cu un numar unic de identificare. Acest lucru inseamna ca astfel nu poate fi schimbat fara ca dumneavoastra sa observati.

Daca se intervine in mod neautorizat asupra sigiliului veti observa imediat. Astfel, aveti posibilitatea sa verificati bagajul si sa faceti reclamatie pe loc in cazul in care va lipsesc bunuri. Iar sansele de a va recupera eventualele obiecte sustrase sau de a obtine despagubiri devin maxime. Va veti recunoaste mai usor bagajul dumneavoastra atunci cand acesta este securizat cu sigiliul pentru bagaje TRAVELSEAL.

 

By Travel Seal|2019-04-09T15:28:03+00:00ianuarie 4th, 2019|Blog|Comentariile sunt închise pentru Early booking sau last minute?

About the Author: Travel Seal