//Bleisure travel 2 in 1: afaceri si placere

Bleisure travel 2 in 1: afaceri si placere

Un studiu realizat de Expedia Media Solutions a analizat obiceiurile de rezervare ale celor care calatoresc de placere (leisure travellers) si ale celor care calatoresc pentru afaceri (business travellers) si apoi isi extend calatoria cu activitati de agrement. Si a rezultat un nou tip de calatorie, reprezentat de un nou tip de calator: Bleisure Travel si Bleisure Traveler.

Business trip cu prelungire

Rezultatele obtinute au relevant faptul ca 43 la suta din totalul calatoriilor de afaceri, atat cu destinatii interne cat si internationale, pot fi incadrate in categoria Bleisure Travel.

Cercetarile au aratat ca persoanele care calatoresc in strainatate sunt de cele mai multe ori calatori din categoria business, intrucat 32% calatoresc pentru munca o data sau de doua ori pe luna, iar 71% din calatoriile de afaceri au o durata de doua pana la trei nopti. Cand este vorba despre calatoriile de afaceri internationale, prevalenta timpului liber creste pana la 52%, pentru ca de cele mai multe ori rezervarile sunt facute in regim de urgenta. Iar 66% dintre acesti calatori au recunoscut ca tind sa cheltuiasca mai multi bani pentru activitatile de agrement datorita banilor pe care ii economisesc cu transportul si cazarea (suportate de firma).

Bleisure travel: cand si cum

Majoritatea excursiilor au loc in acelasi oras sau zona ca si calatoria de afaceri (84%), dar pe masura ce durata calatoriei de afaceri creste, probabil calatorul va vizita mai multe orase. Cei care calatoresc cel putin trei zile pentru afaceri sunt mai predispusi sa viziteze trei sau mai multe orase (20%).
Calatoriile de afaceri pentru conferinte sau conventii sunt mai susceptibile de a se prelungi cu excursii de scurta durata (43%) decat o calatorie pentru vanzari (9%).
37% dintre repondenti au spus ca timpul petrecut intr-o calatorie de afaceri este egal cu timpul rezervat pentru calatoriile de placere, in timp ce 21% au declarat ca isi rezerva mai multe zile pentru calatoriile de placere decat pentru cele de afaceri.

Factori determinanti

Mai mult de 80% din calatori au declarat ca tind sa ramana si pentru timpul de leisure tot la hotelul in care au fost cazati pentru business, in timp ce peste 30% au spus ca sunt tentati sa se mute la un hotel diferit sau cu prietenii sau familia.
Dintre cei care au spus ca nu raman la acelasi hotel, cei mai multi factori determinanti ai acestei decizii includ pretul hotelului (72%) si daca au o familie sau prieteni in zona (58%).
Cei mai multi dintre cei care calatoresc in interes personal, atunci cand iau hotararea unei cazari cerceteaza posibilitatile pentru petrecerea timpului liber, conditiile si pretul hotelului (70%), biletele de avion (52%) si restaurantele (50%).
La 66% dintre calatori, destinatia este principalul factor determinant pentru a transforma calatoriile de afaceri in “bleisures”, urmata apoi de costurile suplimentare necesare pentru a extinde calatoria (59%) si cat de aproape este timpul ramas de weekend (51%).

Destinatii dinamice

Dintre cei care considera ca destinatia este un factor in deciziile de calatorie, 85% au spus ca sunt mai predispusi sa ia in considerare locatiile cu vizitarea obiectivelor turistice, urmate de plaje (63%) si de destinatii “culinare” (57%).
O treime dintre repondenti au declarat ca decizia lor de a-si extinde calatoria de afaceri pentru petrecerea timpului liber a fost influentata de existenta sau absenta unui eveniment in zona. Astfel, 86% au declarat ca au participat la un festival sau un eveniment cultural in timp ce se aflau intr-o excursie, in timp ce 76% si 64% au participat la un eveniment sportiv sau respectiv la un concert.

Dar, in orice destinatie hotarati sa va petreceti vacanta, nu uitati ca siguranta bagajelor dumneavoastra este estentiala. Iar noi v-o garantam daca folositi sigiliile de bagaje  TRAVEL SEAL.

Avantaje si garantii

Daca aveti un zbor cu escala, cu atat mai mult aveti nevoie de un sigiliu pentru bagajele care vor fi manipulate in mai multe etape pe diferite aeroporturi.
Sigiliul TRAVELSEAL poate fi deschis doar o data si nu poate fi inchis la loc. Vedeti aici cum functioneaza si ce garantii va ofera nu doar in aeroport sau in cala avionului, ci si in camera de hotel. Fiecare sigiliu pentru bagaje TRAVELSEAL este in scriptionat cu un numar unic de identificare. Acest lucru inseamna ca astfel nu poate fi schimbat fara ca dumneavoastra sa observati.

Daca se intervine in mod neautorizat asupra sigiliului veti observa imediat. Astfel, aveti posibilitatea sa verificati bagajul si sa faceti reclamatie pe loc in cazul in care va lipsesc bunuri. Iar sansele de a va recupera eventualele obiecte sustrase sau de a obtine despagubiri devin maxime. Va veti recunoaste mai usor bagajul dumneavoastra atunci cand acesta este securizat cu sigiliul pentru bagaje TRAVELSEAL.

By Travel Seal|2019-01-31T14:15:01+00:00ianuarie 30th, 2019|Blog|Comentariile sunt închise pentru Bleisure travel 2 in 1: afaceri si placere

About the Author: Travel Seal