//5 metode: cum sa va protejati bagajul de hoti

5 metode: cum sa va protejati bagajul de hoti

Iata mai jos cum sa va protejati bagajul de hoti. Pentru ca bunurile pe care le transportati in bagajul de cala nu mai sunt in siguranta pe nici unul dintre aeroporturile lumii. Asta arata statisticile date publicitatii in ultimele luni de media online si offline. (Huffington post, Conde Nast Traveler, Travel and Leisure sunt doar cateva surse).

Fenomenul este cu atat mai ingrijorator cu cat nu mai vorbim doar despre bunuri de mare valoare, pe care orice calator prevazator a invatat deja ca nu trebuie sa le transporte in bagajul de cala. Acum vorbim despre bunuri la care nimeni nu s-a gandit ca ar putea reprezenta o tentatie pentru hotii specializati in furtul din bagaje.

Hotii vizeaza orice bagaj

“Un tablou in ulei pe care artistul care il pictase il ducea cadou mamei lui. Un cutit al armatei elvetiene pe care un tata il ducea cadou baiatului. Sau un sirag de perle false pe care o tanara le mostenise de la bunica ei care murise recent. Sunt obiecte fara valoare financiara mare. Dar valoarea lor sentimentala este de neinlocuit. Iar senzatia de violare a intimitatii cuiva reprezinta o trauma pe care psihologii sunt chemati sa o trateze din ce in ce mai des in randul celor care au fost victimele unui jaf, de orice fel” (Travel and Leisure).
Acum vorbim deja si despre cazuri in care traficantii de stupefiante sau de arme isi plaseaza marfa, cu ajutorul lucratorilor din aeroporturi, in bagajele calatorilor, folosindu-i pe acestia drept carausi.

De aceea, protejati-va bagajele pentru a nu fi victimele hotilor de pe orice aeroport. Protejati-va bagajele pentru a nu fi carausul traficantilor.

Metode uzuale

1. Puteti incuia bagajul cu un lacat la fermoar. Este metoda cea mai uzuala si de aceea cea mai usor de “ignorat” de hotii din aeroporturi. De ce? Iata cum fermoarele se deschid cu ajutorul unui pix si se inchid fara a lasa urme. (vezi aici: youtube)
2. Va puteti proteja bagajul invelindu-l cu folie strech. Dar, aveti in vedere ca hotii sunt dintre cei care manuiesc bagajele. Folia poate fi desfasurata pe un tub si, dupa ce s-au sustras bunuri din bagaj, acesta poate fi infoliat la loc. Fara a lasa urme vizibile. Veti afla despre disparitia acestora cand este prea tarziu.
3. Puteti folosi serviciile de infoliere ale aeroportului. In acest caz, contra unei taxe, vi se aplica peste folie o eticheta autoadeziva cu datele dvs de identificare. Dar, aceasta eticheta poate fi reaplicata si ea foarte usor, ca la punctul 2.
4. Puteti folosi chingi/curele pentru bagaje, cu cifru. Dar, o incuietoare, oricat de performanta, nu reprezinta un obstacol pentru cei care s-au perfectionat in spargerea acestor dispozitive.

Dar, toate aceste metode, dincolo de dezavantajele prezentate punctual, mai prezinta un dezavantaj major: nu puteti sesiza pe loc intruziunea in bagajul dumneavoastra. Odata ajuns acasa, dupa ce ati desfacut fermoarul, folia, chinga si faceti inventarul bunurilor din bagaj si sesizati lipsa unora dintre ele, nici o reclamatie nu mai este valabila. Sesizarea furtului din bagajul de cala, nu este valabila, decat daca este facuta pe loc si poate fi demonstrata.

Cea mai sigura metoda

5. Puteti folosi sigilii de bagaje TRAVELSEAL. Reprezinta cel mai simplu mod de a va proteja bagajele in absenta dumneavoastra. Sigiliul TRAVELSEAL poate fi deschis doar o data si nu poate fi inchis la loc. Fiecare sigiliu pentru bagaje TRAVELSEAL este in scriptionat cu un numar unic de identificare, astfel incat nu poate fi schimbat fara ca dumneavoastra sa observati. Daca se intervine in mod neautoriazat asupra sigiliului TRAVELSEAL veti observa imediat. Astfel, aveti posibilitatea sa verificati bagajul si sa faceti reclamatie pe loc in cazul in care va lipsesc bunuri, sansele de a va recupera eventualele obiecte sustrase sau de a obtine despagubiri fiind maxime. Va veti recunoaste mai usor bagajul dumneavoastra atunci cand acesta este securizat cu sigiliul pentru bagaje TRAVELSEAL .

Pont

Un bagaj colorat, care iese in evidenta va fi ocolit de hoti. Fiind usor de recunoscut va sta mai putin pe banda de bagaje si va sari in ochi celor din jur atunci cand este manuit de altcineva decat de stapanul lui. Va veti recunoaste mai usor bagajul dumneavoastra atunci cand acesta este securizat cu sigiliul pentru bagaje TRAVELSEAL .

 

 

Travel Seal2019-05-29T11:52:33+00:00