//Top destinatii turistice

Top destinatii turistice

 

Forumul Economic Mondial a realizat un top al celor mai bune destinatii turistice de pe glob, din punctul de vedere al competitivitatii. Primele patru locuri sunt ocupate, la egalitate, de Spania, Franta, Germania si Japonia. Romania este abia pe locul 56.

Criteriile se refera la factorii de incurajare a turismului (mediul de afaceri, siguranta si securitatea, sanatatea si igiena, resursele umane si piata muncii, precum si capacitatile IT), politicile de turism (competivitate, preturi), infrastructura (aeriana, terestra si portuara, dar si a serviciilor de turism), precum si la resursele naturale si culturale.

In crestere dar tot departe

Cele mai bune destinatii turistice Potrivit acestor criterii, primele 4 locuri din top sunt ocupate de Spania, Franta, Germania si Japonia, care sunt la egalitate. Aceste tari sunt urmate de Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Italia, Canada si Elvetia. Din acest top 10, singura tara care a pierdut din punctaj fata de anul trecut este Marea Britanie. Din primele 50 de tari, 28 sunt din Europa (inclusiv Rusia)

In jurul pozitiei noastre din clasament se afla Argentina, Quatar, Chile, Letonia, Mauritius si Columbia (clasate mai bine) si Israel, Oman, Lituania, Slovacia si Africa de Sud (clasate mai prost). Bulgaria se afla inaintea noastra, pe pozitia 45, iar Ungaria este pe locul 48. Republica Moldova, care inregistreaza cea mai mare crestere fata de anul trecut, este insa abia pe locul 103.

Romania a fost penalizata in principal din cauza infrastructurii. A obtinut scoruri bune in privinta securitatii, sanatatii, digitalizarii, competitivitatii preturilor, mediului si infrastructurii de turism.

Riscuri care pot fi prevenite

Chiar daca am primit un scor bun la capitolul securitate, nu acelasi lucru se poate spune despre securitatea bagajelor in aeroporturile din Romania. Vestea proasta este ca, de fapt, acest lucru nu se intampla pe nici nul dintre aeroporturile lumii!

Vestea buna este ca, in ceea ce priveste riscul de a va fi furate bunuri din bagajul de cala pe aeroport, acest lucru il puteti preveni.

Pentru ca bunurile pe care le transportati in bagajul de cala nu mai sunt in siguranta pe nici unul dintre aeroporturile lumii. Asta arata statisticile date publicitatii in ultimele luni de media online si offline. (Huffington post, Conde Nast Traveler, Travel and Leisure sunt doar cateva surse).

Fenomenul este cu atat mai ingrijorator cu cat nu mai vorbim doar despre bunuri de mare valoare, pe care orice calator prevazator a invatat deja ca nu trebuie sa le transporte in bagajul de cala. Acum vorbim despre bunuri la care nimeni nu s-a gandit ca ar putea reprezenta o tentatie pentru hotii specializati in furtul din bagaje.

Securizati-va bagajele cu sigiliul de bagaje TravelSeal!

By TravelSeal|2020-02-17T09:22:33+00:00septembrie 11th, 2019|Blog|Comentariile sunt închise pentru Top destinatii turistice

About the Author: TravelSeal